Autoworld

Autoworld
Stichter en voorzitter van Autoworld

Toen de collectie Mahy, één van de grootste autoverzamelingen ter wereld, in het midden van de jaren ’80 een nieuw onderkomen zocht, werd op mijn initiatief als toenmalig minister van Verkeerswezen samen met mijn goede vriend Louis Oliver, toen minister van Openbare Werken, één van de hallen aan het Jubelpark te Brussel ingericht om er een Nationaal Automuseum in onder te brengen.
Op 29 september 1986 opende het museum “Autoworld” zijn deuren. Ik had de eer het voorzitterschap van de Raad van Bestuur van deze nieuwe instelling te mogen opnemen. Momenteel ben ik actief ere-voorzitter van deze instelling die ik een bijzonder warm hart toedraag.
 
Autoworld is momenteel veel meer dan een museum, het is de ontmoetingsplaats geworden van liefhebbers van klassieke en moderne auto’s vanuit de hele wereld.
 
Onder de leiding van algemeen directeur Sébastien De Baere is Autoworld uitgegroeid tot een dynamische instelling die door de organisatie van talloze evenementen erin slaagt zonder overheidsubsidies zelfbedruipend te zijn.
 
Er zijn met de regelmaat van een klok grote spraakmakende exposities, het museum is het schitterende decor voor talloze events en de instelling kan rekenen op een grote groep enthousiaste vrijwilligers.
 
Ik nodig ik u dan ook graag uit om deze parel binnen het internationale museumlandschap te bezoeken.